+420 731 222 111 info@eurolines.cz
Heidelberg
Destinace — Německo — Heidelberg

Zajímavá místa – co v Heidelbergu vidět?

Heidelberg je městem univerzit, historických budov, impozantních památníků, kašen a fascinujících příběhů. Od 18. století přežil Heidelberg nepoškozený – vyhnul se dokonce i bombardování během 2. světové války – a svou krásou a idylickým prostředím na řece Neckar je proslulý po celé Evropě. Návštěvu města byste neměli vynechat na podzim, kdy se zbarví stromy na okolních kopcích a začne se degustovat mladé víno.

Hrad je největší turistickou atrakcí Německa

Impozantní hrad, obložený červenými cihlami z neckarského pískovce, se rozkládá na pahorku Königstuhl v sedmdesátimetrové výšce nad hladinou řeky a z dálky vůbec nevypadá jako zřícenina. Nepřehlédnete věže ani obranné hradní zdi a ze zahrad, které byly údajně označovány osmým divem světa, je překrásný výhled do okolí. Na hrad se můžete dostat i místní „horskou dráhou“ – ze stanice Kornmarkt. Místní vinné sklepy ukrývají raritu: odpočívá zde největší sud na světě, zhotovený ze 130 dubových klád. Je vysoký přes 8 m, široký 7 m a vejde se do něj 221 726 litrů.

Alte Brücke (nebo také Karl-Theodor-Brücke)

Kamenný obloukový Starý most působí jako ze středověku, ale pochází z konce 18. století a byl věnován Karlovi Theodorovi Falckému. 200 m dlouhý a 7 m široký most spojuje staré město s druhým břehem a dnes je určen jen pro pěší a cyklisty. Magnetem turistů je jeho stálá obyvatelka: bronzová opice s dutou hlavou a zrcátkem v ruce, se kterou se fotí snad úplně všichni. Prý přináší štěstí, peníze i plodnost.

Univerzitní město

Heidelberg je městem studentů. Pyšní se nejstarší univerzitou (Ruprecht-Karls-Universität) v Německu z roku 1386. Má dnes 12 fakult, na 25 000 studentů a 15 000 zaměstnanců. Z celkového počtu obyvatel cca 140 000 tak učenci zaujímají úctyhodných 30 %. Což přináší své ovoce: zde vystudovaní vědečtí pracovníci získali již 56 Nobelových cen, zejména v oborech medicína, fyzika a chemie. Mezi absolventy patří např. Jan Ámos Komenský nebo Dimitrij Ivanovič Mendělejev. Skvělou atmosféru ve městě zažijete večer, kdy místní lokály oživí desítky (spíš stovky) studentů.

Zdroj: https://www.heidelberg-marketing.de/en

… a něco navíc

Jaké je TAM počasí?

Najdi TAM ubytování!

Pronajmi si TAM auto!

To Europe s.r.o
Strojírenská 259/16, budova 22, 155 21 Praha 5, Zličín
info@toeurope.cz

Zdroje fotografií

© Michael Fokt
© stock.Adobe.com
© Thomas H. Giesick
© To EUROPE
© Tomáš Pokorný

 

Ochrana osobních údajů
Právní upozornění
Cookies

Z našich
cestovatelských tipů

Keukenhof: do nejkrásnější „zahrady“ světa

Keukenhof: do nejkrásnější „zahrady“ světa

Pro milovníky květin je holandský Keukenhof jistě životním snem. Pro všechny ostatní bude návštěva parku novým a jedinečným zážitkem. Na dvaatřiceti hektarech rozkvetou milióny krokusů, narcisů, tulipánů, hyacintů i lilií.

Mnichov a památky jinak: Fotbal, BMW a pivo

Mnichov a památky jinak: Fotbal, BMW a pivo

I Mnichov má památky, při jejichž prohlídkách pánové neusínají přímo za chůze. Jaké že to jsou? Vydejte se do Allianz Areny, domova FC Bayernu Mnichov, objevujte zašlou slávu parku, ve kterém se konaly olympijské hry a poznejte nejstarší historickou památku, kde pivo teče proudem.